Pagini

duminică, 19 august 2012

Tort curcubeu - Rainbow cake


Ramasesem restanta cu un tort frumos si cremos pentru sotul meu , asa ca am ales tortul curcubeu .





Un norisor pufos, in spatele caruia se ascund copiii plini de nerabdare (Unde-i curcubeul, mami ?) , multe culori si...multe vase de spalat :)







Pentru blat, am folosit reteta de pandispan, pe care o folosesc in mod constant : la fiecare ou, o lingura de zahar, una de faina si una de ulei.  Am folosit 7 oua , pe care le-am mixat 30 minunte cu 7 linguri de zahar. 
Dupa ce au trecut cele 30 de minute de mixat (da, da ...am un mixer amarat de mana  care, Slava Domnului, inca face fata folosirii intensive :) ) , am adaugat 7 linguri de ulei si am mai mixat cateva minute. Apoi am adaugat 7 linguri de faina si un pliculet de praf de copt si am mixat cu viteza mica pana cand s-a incorporat toata faina in compozitie. 
Am impartit compozitia in 6 castronele, iar apoi am adaugat cate o picatura de colorant gel  in fiecare castronel .


Am pus, pe rand, compozitiile la copt, intr-o tava cu diametrul de ~ 18 cm , timp de vreo 15 minute fiecare.


Pentru crema am folosit 250 ml smantana pentru frisca, 300 g ciocolata alba , 250 g mascarpone. 
Frisca am  pus-o pe foc , fara sa fiarba insa . Cand era destul de fierbinte, am adaugat ciocolata alba rupta bucatele, am amestecat pana la omogenizare si am lasat sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, am mixat amestecul cateva minute, pana cand s-a transformat intr-o crema pufoasa si apoi am adaugat cele 250 g de mascarpone.

Am pus cateva linguri de crema pe fiecare blat si am ornat tortul cu 500 ml frisca batuta bine.

Dupa toata nebunia asta, cu 11 kile jumate de copil atarnat de mine m-am apucat de pozat :)) , iar celelalte 14 si respectiv 19 kile s-au apucat sa picteze cu aluatul colorat ramas pe lingurite si printre altele Mamiiii, pot sa gust???




Taiatul tortului s-a incheiat apoteotic cu un Uaaaaaauuu! Am gasit curcubeul !!!! strigat de Filip si Anastasia aproape in acelasi timp . :)


Ne-a placut foarte mult combinatia de crema de ciocolata alba si mascarpone , combinatie debitata de mine :) (nu stiu daca o fi vreo reteta pe undeva, dar eu nu am facut-o cum m-a taiat capul pe mine ).

Copiii au fost fascinati de explozia de culori din tort !


....Somewhere, over the rainbow.....






ideea de tort curcubeu preluata de la  Laura


17 comentarii:

  1. fain de tot ti-a iesit! cred ca picii au fost foarte incantati

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo Anamaria! E minunat! Le faci Puilor tai o copilarie minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo Anamaria! E minunat! Le faci Puilor tai o copilarie minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos tortul!Felicitari!Vroiam sa te intreb daca ai insiropat blaturile.Am un tort asemanator de facut si nu stiu daca sa-l insiropez sau nu.Iti multumesc!Antoanela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ! :) Blaturile le-am insiropat ff putin, pe margine in special , ce erau putin mai uscate. Dar asa, ele sunt usor umede si au mai tras si din crema...A fost tare bun :)

      Ștergere
  5. Foarte fain tortul, felicitari si multumesc pentru reteta, vreau si eu sa fac tortul-curcubeu pentru picii mei si deja ma dezumflasem cand am vazut ca americanii folosesc "cutia-minune" cu mix gen Dr. Oetker, care nu stii ce contine.

    RăspundețiȘtergere
  6. trandafirii cu care ai decorat sunt doar frisca si atat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dap, doar frisca batuta bine :)

      Ștergere
    2. super ! multumesc frumos ! am cumparat cateva sticlute de colorant alimentar, si vine ziua bunicului meu, (85) si i s-ar potrivi un tort curcubeu. am primit un set de decorare si trebuie folosit si ala :D maine pictez bucataria ! ms pt retete si multa bafta in continuare !

      Ștergere
  7. Este absolut superb, insa eu n-as manca asa ceva! Si aici ma refer strict la coloranti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca pare plin de coloranti, insa ce folosesc eu sunt destul de concentrati si este nevoie de o cantitate mica (de genuul unu varf de scobitoare) pentru a colora o cantitate suficienta de aluat. Deci, cantitatea de colorant/portie este infima. Plus ca nu mananci pe fiecare zi . O data la un an, doi, eu zic ca este rezonabil :))

      Ștergere
  8. buna Anamaria, vreau sa te felicit pentru tot ce faci. Apreciez mult frumusetea dulciurilor tale dar si mai mult calitatile de mama, de femeie..Am citit postarile tale ..toate intr-o seara pana la 1 noapte si am ramas impresionata . Muncesti foarte mult dar o faci cu mult drag si pui suflet in tot ce faci si sigur ai multe satisfactii . Citind postarile tale am ajuns sa cunosc familia (singurul misterios ramane E. ) pe copii am ajuns sa-i indragesc . Te voi urmari in continuare pentru ca si eu ca si tine practic o meserie care imi place dar sunt indragostita de prepararea prajiturilor. te imbratisex cu drag si iti urez SUCCES. Ioana C

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna! De care colorant ai folosit? Eu am incercat ceva cu colorantii gel de la DR. Oetker si nu a iesit culoarea cum trebuia sa iasa.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna
      Pentru acest tort am folosit coloranti gel de la Wilton :)

      Ștergere