Pagini

vineri, 21 decembrie 2012

Lână bună

Cand eram mici, in apropierea sarbatorilor, de cele mai multe ori , mamaia avea grija sa ne trimita cate unu-doua pulovere  lucrate cu mult drag de ea.
Cu mult drag si multe andrele, multe mici si subtirele ce impletau firele de lana strans, strans de tot; atat de strans, incat dupa prima spalare puteai cara apa cu ele fara nici o problema :)

Partea buna era ca aratau destul de dragut si erau foarte calduroase , partea mai putin buna era ca, erau ingrozitor de mancaricioase. Iar daca mamaia avea inspiratia sa le faca pe gat...pffuuu! Trageam de gulerul ala de-mi ieseau ochii din cap pentru ca-mi dadea senzatia ca pana si creierul ma mananca :)

Din fericire, copiii mei au scapat de "chinul"  hainelor mancaricioase  . Acum , se gasesc haine din lana merinos, cea mai fina si cea mai moale lana din lume ce are proprietati unice :

*  lasa pielea sa respire - fibrele merinos, pot absorbi o mare cantitate de vapori de apa din corp si ii elimina in aer, deci lana merinos nu tine umezeala ;
*  tine de cald iarna si racoare vara - in contrast cu fibrele sintetice, lana merinos are fibre active ce reactioneaza la schimbarile temperaturii corpului ;
*  nu se electrizeaza
*  "respinge" apa
*  este rezistenta la foc - este singura fibra care rezista in mod natural la foc; nu se topeste si nu se lipeste de piele, si chiar se "auto-stinge" dupa ce sursa de foc a fost indepartata.
*  reprezinta o bariera naturala impotriva radiatiilor UV
*  regleaza temperatura corpului si rata batailor inimii, imbunatatind somnul
*  am spus ca este cea mai moale si cea mai fina lana? :)

Este drept ca, in general, pretul hainutelor din lana merinos, nu este tocmai prietenos (sau cel putin nu cu toata lumea), insa am descoperit in magazinul Tomky hainutele la un pret mai mult decat acceptabil.

Deja l-am dotat pe Petru cu o cagula din lana merinos  si pot spune ca am ramas placut surprinsa cand am vazut ca , intr-adevar proprietatile de care v-am povestit ii fac cinste :) Este drept ca nu am testat-o vara ca sa vad cat de racoare ii tine copilului si nici rezistenta la foc nu am testat-o (si nu imi doresc) .

Dar este atat de simpatic cu ea ! :)


Ah ! Nu v-am spus ca, tot  aici , gasiti o gama larga de hainute dragute din lana fiiina : bluzite de corp , pantalonasi , salopetele , tocmai bune de  luat pe sub haine , afara la joaca in zapada sau de imbracat pentru somn, copiii ce nu suporta sa doarma inveliti (Petru este unul din ei :) )



Un comentariu:

  1. Wow, nu am stiut lucrurile astea despre lana merinos. Acum sunt informata:) Petru e foarte dragut cu noua achizitie ♥

    RăspundețiȘtergere