Pagini

luni, 3 decembrie 2012

Somn de bebelus

Nu stiu cine ,cum si in ce context, a inventat expresia "am dormit ca un bebelus" , dar mare dreptate a avut cineva cand a spus ca nascocitorul acestei expresii mai mult ca sigur nu avea bebelus.

Sau , in cel mai bun caz,  avea unul care dormea neintors toata noaptea!

La un moment dat, am spus ca astept ziua marelui somn ...nu a venit ,inca o astept ! :D Doar ca acum sunt putine modificari : Anastasia nu s-a mai trezit noptile, insa Petru, si dupa ce il iau cu noi in pat are un mega mancarici.

In afara faptului ca este un mare mic ţâţâitor , el nu poate sa stea linistit sa-si savureze momentul. Nu ! Cum se rasucesc crocodilii dupa ce-si prind prada, asa si Petru , se rasuceste de pe burta pe spate, de pe verticala pe orizontala, fara sa dea drumul (Doamne fereste!) suzetei numita sanulmamei. Ba chiar se pune in cap, cu fundul in sus si s-ar intoarce si cu spatele daca s-ar putea . Norocul meu, sau ghinionul, este ca nu se poate :))

Placerea lui maxima este sa stea de-a curmezisul, la san si cu picioarele sa-l batuceasca pe ta-su bine, bine de tot, pana cand cel din urma cedeaza si ori se muta la picioarele noastre, ori isi ia catrafusele si pleaca in camera la copii.

Daca se intampla cumva ca Petru sa se sature de ţâţâit inainte de a adormi, incepe sa cutreiere patul in lung si-n lat, sa dea capete in gura si sa bage degete in ochi, gura , nas sau urechi,sa ne traga de par si se impinge cand in unul cand in altul, pana ce oboseste si intr-un final adoarme.

Nu stiu daca sau de cate ori se mai trezeste pana dimineata, dar in zori o luam de la capat. Mare distractie este si cand vrea sa-l schimbe pe stangul cu dreptul. Pentru ca nu il pot pune la marginea patului din motive lesne de inteles, metoda cea mai buna este sa stea gramada pe mine .

Coate in gat, coate in burta, degetele care ma trag de nas, degetele care ma trag de buric, ţopaiala...

Asadar, sa nu mai spuna careva ca a dormit ca un bebelus, pentru ca nu o sa il cred ! :)





3 comentarii:

  1. Da, dar intre perioadele de agitatie maxima, somnul ala dulce si linistit...ala de 5 minute...de ala o fi vorba :))

    RăspundețiȘtergere
  2. mai si la noi e fix la fel!! taica-su a zis ca el nu mai rezista psihic si se duce sa doarma la hotel, macar o data pe saptamana :D unde mai pui ca al meu, cand este semi-adormit, ma zgarie si ma ciupeste intr-una - asta este ritualul lui de adormire.
    azi noapte de la 2 la 4 s-a decis ca n-are chef sa doarma. nici noi n-am avut de ales, bineinteles, desi noi eram rupti de somn, Alex ajunsese acasa pe la 1 jumate :(

    a, si mai e ceva - al nostru vorbeste in somn :)) cand zici ca in sfarsit s-a potolit, a adormit, incepe vorbitul :))

    RăspundețiȘtergere