2 ani obositor de minunati :) 2 ani de bucurie intreita !
Foto: Cosmin Marincea |
Daca anul trecut spuneam ca Petru era "inghetata mea de vanilie" :) , acum el este prajiturica mea cea mai mica...tot de vanilie :)
A crescut impreuna cu proiectul meu de suflet, care a devenit intre timp "meseria" mea :))
De acum, nu mai sunt nici biochimist, nici neurobiolog, sunt "prajitureasa" :)) Ce sa fac daca imi place mai mult laboratorul Prajiturelelor ? Imi place si basta ! La fel de alb, experimente sunt, miros dulce vanilat , iar rezultatele aduc numai bucurii !
Si pentru ca am vrut sa le fac lui Petru si copiilor o bucurie (chiar daca , bucurii biscuiţoase le fac aproape zilnic ) , si pentru ca Petru este indragostit de Tweety (Tuti, cum ii spune el) am zis ca i-ar sta frumos canarului pe un biscuite. Evident ca nu m-am putut abine sa nu fac si alte modele :)
Drept pentru care am purces la copt in luna lui (aproape) cuptor (sport extrem, dar dragostea cere sacrificii :)) )
Aluatul
200 g unt
1 1/2 cup zahar pudra
extract de vanilie
1 ou
2 1/2 cups faina
2 lingurite praf de copt (*optional)
* Untul se mixeaza bine cu zaharul pudra
* Se adauga oul si extractul de vanilie si se mixeaza bine pana la omogenizarea completa
* Faina si praful de copt (* daca nu se doreste praf de copt in compozitie, se poate sari peste, insa si consistenta biscuitilor dupa coacere va fi diferita) se amesteca si se adauga compozitiei
* Se mixeaza bine , pana la incorporarea completa a fainii
* Aluatul obtinut se infoliaza si se pune la frigider pentru cel putin 2 ore
* Dupa cele (cel putin) 2 ore , se incalzeste cuptorul la 180 grade C
* Pe masa de lucru infainata, se intinde aluatul la o grosime de aprox. 0.5 cm
* Se decupeaza in formele dorite
* Se coc pentru aproximativ 6-8 minute (!)
* Dupa racirea completa, le puteti decora dupa preferinta sau le puteti manca asa simple, alaturi de un pahar cu lapte :) (!!)
! Timpul de coacere poate varia, in functie de cuptor; dar este recomandat sa nu le "supracoaceti"
!! Biscuiteii se pot pune intr-o cutie inchisa ermetic, in care pot fi pastrati si pana la 3 saptamani (asta in cazul in care rezista nemancati atat de mult timp)
Decorate sunt cu royal icing , de care m-am ferit mult timp, dar care imi ofera mult mai multa flexibilitate in crearea modelelor :) Dupa ce o sa ma obisnuiesc mai bine cu domnul royal si daca o sa fiu multumita de rezultate o sa va prezint si reteta pe care o folosesc. Sper sa reusesc sa-mi organizez mai bine timpul :)
Ah! Si sper sa nu fie prea tarziu,( ca asa ma trezesc eu in ceasul al 12- lea ), pentru a participa la provocarea Dulce Romanie a lunii iunie, gazduita in acesta luna de Simona .
LE: Dovada ca biscuitii se pot papa, iar copiii sunt "nemilosi" :))
Waw, cum arata!!! Sunt perfecte!
RăspundețiȘtergereIti multumesc ptr ca mi le-ai trimis la parada!
Pupici dulci
Eu iti multumesc mult pentru gazduire ! <3
Ștergere