Pagini

joi, 4 iulie 2013

Experienta londoneza (II)

Povesteam aici, despre frumoasa Londra si promisesem ca o sa revin cu detalii. Am revenit :D

Mai intai si mai intai, vreau sa va spun despre transport.

De la aeroport (Luton) pana in centrul Londrei noi am mers cu  National Express Coaches . Pretul biletelor, dus intors, pentru o singura persoana era de 15 lire . Acceptabil zic, eu, avand in vedere ca alte firme erau cu mult mai scumpe. Insa am avut bafta ca atunci, doar National Express-ul sa fie acolo :)

In Londra, aveti o gama foarte larga de mijloace de transport :)) De la biciclete, pe care le puteti inchiria cu o lira / zi, pana la trenuri. Transportul in comun, este destul de scump, comparativ cu ce este la noi.

Un abonament pentru transportul in comun (autobuze, metrou, trenuri) valabil o saptamana costa "doar" 35 de lire/persoana.

Teoretic, in Londra nu prea ai cum sa te ratacesti. Harta metroului, chiar daca mie personal mi s-a parut de 10 ori mai intortocheata decat a noastra, este destul de explicita. Peste tot sunt culori si sageti, deci daca le urmaresti , mai mult ca sigur ajungi unde trebuie. Va spun eu, aia care se pierde in cele mai simple locuri :P

In foarte multe puncte din Londra, in special la iesirile de metrou si in statiile (mai mari) de autobuz sunt panouri mari cu "You are here" si harta locului din imprejurimi. Pentru cei ca mine, acest lucru este perfect :)

Evident, ca eu nu mi-am batut capul de niciun fel, avand hazbăndul cu GPS incorporat, langa mine :))

Ah! Ce mi s-a parut oarecum ciudat, este faptul ca, trebuie sa faci un fel de autostop pentru autobuz :P Daca nu-i faci cu mana soferului cand esti in statie, ciuciu luat autobuz :)) La fel si la coborare : trebuie sa apasati butonul "Stop" ca soferul sa opreasca in statie.

Despre mancare, nu prea am ce sa va spun, decat ca , si ea, este fff scumpa. Cel putin mie asa mi s-a parut.
O simpla inghetata la cornet, costa 2.5 lire. Dar si Haagen Daz-ul l-am luat de la ei cu 2.5 lire, pe cand la noi este 30-40 de lei...deci e bine.

In Anglia, as putea spune ca este "raiul semipreparatelor" . 90% din mancarea din supermarket-uri este semipreparata. Daca ajungeti vreodata sa va cumparati semipreparate de la ei, eu zic sa va uitati bine de tot ce alegeti, deoarece riscati sa ramaneti nemancati :)) Sau mai bine, sa mergeti cu cineva care locuieste acolo si stie ce si cum :)

Noi, dupa o zi de umblat, am dat iama intr-un Sainsbury's si ne-am infipt in tot ce ne-a facut cu ochiul. Evident, ca nestiind care cum erau, aproape tot ce am luat a sfarsit la cosul de gunoi, iar noi intr-un Mc.

Mc-ul ?? Maaare greseala ! Daca ajungeti vreodata in vreun Mc englezesc, mai bine va lipsiti ! Mizerabil, este putin spus ! Nu stiam de ce eram numai noi si niste francezi in el ...m-am prins ulterior :)) (evident ca Mc-ul este de evitat oriunde si mai bine va luati 2 kile de mere si rontaiti ca veveritele; doar ca noi eram prea lesinati ca sa mai gandim limpede atunci :P).

Pentru ca nu imi plac postarile cu mult scris, o sa revin in alta postare cu "de vizitat" -ul :))



Un comentariu:

  1. Si noi am fost saptamana trecuta la Londra, asa ca tot am scris depsre asta.
    Mie mi-a placut foarte mult sa mananc la Pret a Manger. Mancare facuta in fiecare zi, salate si alte cele. Preturi de 2- 4 lire, chiar mai mici la take away , deci puteau fi foarte frumos luate si mancate la picnic in parc. O sa scriu si despre mancare la Londra, eu sigur o sa duc dorul salatelor de acolo si nu numai...

    RăspundețiȘtergere