Pagini

luni, 5 august 2013

Royal icing- reteta

Mult timp m-am ferit de acest royal. Nu stiu de ce!

De fapt, stiu...

Am inceput sa decorez prajiturelele cu el, insa nu aveam o reteta care sa ma multumeasca, nu studiasem prea bine despre consistente si tehnici de decorare si punctul culminant , cand am zis ca renunt la el, a fost cand acest royal nu mi s-a uscat pe o tura de vreo 80 de prajiturele.

Si, cum la acel moment nu stiam despre conditiile care pot afecta uscarea royal-ului, de exemplu umiditatea crescuta, m-am demoralizat maxim.

Si m-am pus serios pe studiat, pana ce am gasit varianta care mi-a placut cel mai mult :

1 kg zahar pudra
10 linguri meringue powder (pudra de albus)
3/4 cup apa
1 lingurita  extract natural de vanilie
un varf de cutit de sare


* Zaharul pudra , pudra de albus si sarea se pun intr-un castron incapator si se mixeaza cu viteza mica
* Se adauga apa si extractul de vanilie si se mixeaza la viteza medie aproximativ 5 minute
* Daca este neaparata nevoie, puteti adauga maxim o lingura de apa, amestecului. Altfel, nu fiti tentati sa adaugati mai multa apa.

Veti obtine un amestec destul de dens, iar dupa cele 5 minute de mixat veti obtine acel royal cu o consistenta "baţoasa" :), ce face varfuri ce isi mentin forma (consistenta "stiff").

Cam asa:


Royal-ul astfel obtinut , se pune intr-un recipient inchis ermetic si , daca nu este folosit imediat, se poate pastra la frigider pana la 10 zile (dar NU mai mult).

Despre obtinerea royal-ului cu diferite consistente si utilizarea lui in decorarea prajiturelelor va voi povesti in postarile viitoare :)






Un comentariu: