Pagini

duminică, 1 septembrie 2013

Royal icing- consistente

Pentru decorarea prajiturelelor nu este nevoie doar sa stii sa faci un royal; ci trebuie sa inveti royal-ul asta.

Nu este suficient royal-ul "batos" , care rezulta la finalul mixarii timp de 7-10 minute a ingredientelor (reteta aici ) ; ci trebuiesc create consistente diferite utilizabile in diverse etape ale decorarii.

Consitenta "batoasa" :) (stiff), dupa cum spuneam, este produsul finit rezultat . Are o consistenta asemanatoare pastei de dinti; se poate intinde dar, in acelasi timp isi poate pastra si forma.

Se poate folosi  pentru delimitarea marginilor, tehnica brushing embroidery (pe care l-am folosit in crearea valurilor acestor prajiturele)  si ruffles .

Consistenta medie , se poate obtine adaugand  consistentei initialte "stiff" cateva lingurite de apa. Consistentei medii se aplica regula de 20 de secunde : atunci cand  trageti o dunga in compozitie, suprafata acesteia devine neteda in 20 de secunde.  
Are o consistenta asemanatoare iaurtului.

Se poate folosi in transferuri (o sa povestec candva si despre ele :) ) si la scris .

Consistenta "curgatoare" (flooding), este cea folosita la umplerea suprafetei prajiturelelor cu royal si este "curgatoare" ca mierea.

Se poate obtine prin adaugarea catorva linguite de apa, consistentei initiale (la aceasta cantitate eu pun in medie 3-3.5 lingurite de apa )

Trebuie avut grija sa nu rezulte o consistenta foarte fluida, deoarece ea se va prelinge pe marginile biscuitilor si nu arata deloc bine :)


Un comentariu:

  1. Buna ziua! la ce se refera acele transferuri de care vorbeati mai sus?

    RăspundețiȘtergere