Pagini

duminică, 22 septembrie 2013

Vanilla cupcakes with white chocolate buttercream

Cele mai fine cupcakes acoperite de cel mai fin si cel mai pufos frosting cu ciocolata alba.


Pentru cupcakes aveti nevoie de :

2  1/2 cup faina 
1/2 lingurita sare 
1 lingurita praf de copt
1 cup lapte caldut spre fierbinte
4 oua la temperatura camerei
115 gr unt moale

1 cup zahar
vanilie 


* Cuptorul se incazeste l80 grade C
*  Intr-un bol se amesteca  faina, praful de copt si sarea
* Ouale se bat spuma
* Se mixeaza untul cu zaharul pana devine spumos
* Se adauga vanilia si ouale
* Se adauga in mixul de unt 1/2 din cantitatea de faina, apoi 1/2 din cantitatea de lapte
* Se adauga si cealalta jumatate de faina si amesteca pana ce se obtine un aluat omogen si pufos
* Se adauga si restul de lapte fierbinte si se mixeaza
* Se umplu formele de cupcakes, cate 2/3 fiecare
* Se coc  20-25 minute sau pana ce trec testul cu scobitoarea
* Se lasa la racit pe un gratar dupa care se pot decora

Pentru frosting aveti nevoie de

*200 grame de unt 82% grasime
*200 grame ciocolata alba de calitate

Untul  se pune intr-o craticioara , pe foc si se amesteca mereu pana ce este topit complet. Se adauga ciocolata alba maruntita si se amesteca din nou pana ce si ea este topita.
 Veti vedea ca veti obtine o chestie care, initial, nu arata prea bine: untul topit la suptafata, cicolata pe fundul oalei.



* Nu fiti tentati sa o aruncati !!! :)

Se da deoparte si se lasa la frigider peste noapte.

Dupa ce s-a racit de tot , veti avea o masa compacta. Lasati cateva minute la temperatura camerei, iar apoi mixati. Rezultatul: cea mai fina si cea mai pufoasa crema !





2 comentarii:

  1. Arata super, am o intrebare, nu este gretoasa crema sau ciocolata ia din gustul gras al untului?Ai numai minunatii pe blog, felicitari! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc !
      Mie una mi-a placut :) Dar eu am perioade cand as manca ceva gretos de dulce, fara sa mi se para gretos :)

      Ștergere