Pagini

duminică, 19 ianuarie 2014

Black forest cheesecake

A trecut destul de mult timp de cand nu am mai scris nimic aici ! Lipsa timpului , o eventuala lipsa de organizare sau chiar lipsa chefului de a scrie m-au facut sa ma gandesc sa renunt la blog.

Insa, m-am razgandit ! :) Ba chiar sunt pornita sa-l resuscitez !

Prajiturelele anului trecut nu sunt postate toate, cheesecakes , cupcakes si cakepops, multe sunt si ele... Hai sa am spor la scris, ca poze sunt destule ! :)

Primul zvâc pe anul acesta, il dau cu un cheesecake demential: Black forest cheesecake ! (trebuie sa recunosc, am o boala cu cheesecakes - intra in categoria : usor, rapid, delicios " )



Ciocolata, visine, frisca...

Reteta suna cam asa :


1 1/4 cups biscuiti cu ciocolata/cacao macinati
1/4 cup unt topit
12 g gelatina
1 cup apa rece
*umplutura de visine
400 g crema de branza Philadelphia 
1/3 cup zahar
100 g ciocolata
1 lingurita extract natural de vanilie 
1 cup smantana dulce ( pentru frisca)

* Intr-un castron , amestecati biscuitii macinati, zaharul si untul topit;  presati-le pe fundul unei o forme rotunde cu diametrul de 22 cm si peretii detasabili
* Lasati la frigider timp de 15 minute
* Puneti gelatina la hidratat in apa rece
* Pregatiti umplutura de visine: 

600 g visine (congelate/din compot/proaspete)
1 cup zahar (daca folositi visine din compot, nu mai este nevoie sa adaugati zahar)
1 cup apa
1/3 cup amidon (~ 2 linguri

* Intr-o craticioara puneti visinele, zaharul , apa si amidonul si lasati pe foc pana cand amestecul se ingroasa (ca o budinca).
* Lasati sa se raceasca

* Intr-un bol, mixati crema de branza impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste.
* Topiti ciocolata si adaugati-o impreuna cu extractul natural de vanilie, amestecului de branza
* Adaugati apoi si gelatina topita si amestecati pana la incorporarea completa

Peste crusta de biscuiti puneti umplutura de visine peste care turnati cu grija crema de branza.

Lasati la rece pentru cel putin 3 ore , scoateti cheesecake-ul din forma si decorati cu frisca (preparata din smantana dulce).


Note !

Un cup are ~ 250 ml

Umplutura de visne o puteti prepara si cu o zi , doua inainte 

Eu , de obicei, folosesc smantana dulce , pentru frisca, de la Sanlacta . Puteti folosi si alta marca (de ex. LaDorna sau Milli), insa o prefer pe prima pentru ca este nepasteurizata :) 

Smantana pentru frisca nu se bate ca frisca vegetala. Este mai moale, mai "curgatoare" , dar gustul este incomparabil (fata de cea vegetala)

Puteti adauga in frisca si putin zahar pudra, daca nu vi se pare  destul de dulce

Pofta maxima !  :)
 

  
 
p.s Daca aveti nelamuriri, intebati-ma :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu