Pagini

sâmbătă, 5 mai 2012

Gura Ra(i)ului...Sibiu...poveste

Dupa o perioada destul de aglomerata pentru noi si vrand sa profitam un pic de minivacanta de 1 Mai, am hotarat sa evadam din praful Bucurestiului pentru vreo 2 zile.
Pentru ca sunt multe locuri frumoase de vizitat la noi si pentru ca nu ne place sa mergem de doua ori in acelasi loc (doar in cazuri de exceptie :) ), am ales de data aceasta Gura Raului - Sibiu.

Am pregatit ce era de pregatit, inclusiv copiii din dotare :) , ne-am urcat in masina, am pornit GPS-ul si... batuta ne-a fost calea de aproape 300 km.

Drumul nu a fost usor (ba un oprit, ba o gura de apa, ba un alaptat, o poza, un biscuite, o serpentina si un rau de serpentine) dar a fost superb !

Am mers pe valea Oltului  cel frumos curgator :) si la Calimanesti-Caciulata am facut un mic popas.
Mi-am cumparat ulcior din lut, am luat miere si serbet si am vizitat Manastirea Cozia. Frumos...

Pacat insa ca multi nu respecta si nu apreciaza frumusetea locului. Sau poate o apreciaza prea mult? Ca Andra si Cristi care si-au jurat iubire vesnica si au tinut neaparat ca acest lucru sa ramana bine intiparit...pe unul din zidurile Manastirii !

Am pornit apoi iar la drum, convinsi ca o sa ajungem destul de repede la Gura Raului ,destinatia finala :) , pentru ca domnul GPS ne va conduce pe drumul cel mai scurt...si mai bun. De unde??!!!

Ne-o fi dus el pe drumul cel mai scurt, dar bun...ma indoiesc :) Am ajuns pe niste coclauri si prin niste hauri si ca sa fie treaba ,treaba am ramas si fara baterie la telefon. De fapt nu la unul, la amandoua telefoanele !
Noroc ca am dat peste oameni binevoitori de ne-au ajutat sa iesim din hauri si sa ajungem intr-un final la pensiunea unde ne-am cazat.

Peisajul care ne-a bucurat sufletul pentru doua zile, nu poate fi descris in cuvinte.

Ce sa spun? Gura Raului trebuia sa se cheme Gura Raiului ! Aer curat si liniste, liniste si aer curat !

Si pentru ca tot am ajuns in judetul Sibiu, nu se putea sa nu vizitam si orasul, pe care l-am vazut in toata splendoarea lui din Turnul Sfatului.

Cum am urcat pana "in varful"  turnului ? Cu chiu , cu vai si cu greu :)  ("greul" de 10.5 kg, daca nu mai bine, la mine in brate; "chiul" si "vai"-ul s-au descurcat mai singurei, mai ajutati, dar a fost bine intr-un final )

Am vizitat si Muzeul locomotivelor cu abur. Copiii au fost foarte incantati! Si noi pe langa ei ! Am vazut mai multe fete ale trenuletului Thomas a carui "iuteala maxima" nu era chiar atat de maxima :)


 Am cules conuri de brad...


In Sibiu este si o gradina zoologica. Foarte aerisita ! Spre deosebire de Bucuresti, unde animalele sunt destul de greu accesibile ochiului, pentru ca sunt la o distanta considerabila de alee, la Sibiu puteai chiar sa le hranesti. Nu ma refer aici la animalele periculoase, dar camilele, zebrele, capritele, lamele erau chiar prietenoase.
Pana si o soparlica dintre frunze era atat de pritenoasa ,ca statea la pozat, cu obiectivul aparatului aproape bagat in ochi , fara nici un stres.
Sincer, cred ca mi-a fost mie mai teama de ea decat ei de mine :)


 Cat ne-am plimbat noi, godacelul :) a stat bine merci lipit de persoana mea , interesat mai mult sau mai putin de ce se petrece in jurul lui.


Am plecat de la Sibiu, Gura Raului cu un oarecare regret. Mi-ar mai fi trebuit macar o zi sa savurez maxim prospetimea aerului.


Ne-am intors pe aceeasi vale a Oltului, dar de data acesta am vizitat Manastirea Turnu si parca mi-a placut mai mult decat la Cozia.


In drumul spre casa ne-am abatut  sa vizitam si frumoasa Manastire Curtea de Arges.
Eu am mai vizitat-o si cu alte ocazii si nu pot sa nu ma intreb de fiecare data: Unde o fi zidita Ana? :))
















10 comentarii:

  1. Sa va fie de bine plimbarea! Parca m-am plimbat si eu cu voi, alaturi de chiu si vai si greu :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Legenda spune ca zidita intr-un perete lateral, locul este marcat cu o placa, sa fi dat un ocol manastirii si o gaseati. Am facut si noi acelasi traseu, lungit pana la Sighisoara, acum 3 ani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-un perete lateral stiam si eu ca ar fi ...dar nu m-am gandit sa dau ocol manastirii sa cercetez mai de aproape :) Data viitoare ! :)

      Ștergere
  3. Frumoasa povesttea... ;) parca am fost si eu printre voi...asa cu greu cu chin si vai :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte frumos ai povestit! iar de peisaj ce sa mai zic.... bravo! chiar daca am stat in bucuresti am fost cu sufletul plecata departe, departe... la marea cea mare si albastra care se numeste Marea Egee.....

    RăspundețiȘtergere
  5. Ana, m-ai umplut de bucurie si o avalansa de doruri si nostalgii cu drumetia si pozele voastre. Noroc ca nu mai e mult si o sa ma cufund in sibiimea mea ca un copil in plapuma pufoasa si proaspat schimbata de mama

    RăspundețiȘtergere
  6. Ana, m-ai umplut de bucurie si o avalansa de doruri si nostalgii cu drumetia si pozele voastre. Noroc ca nu mai e mult si o sa ma cufund in sibiimea mea ca un copil in plapuma pufoasa si proaspat schimbata de mama

    RăspundețiȘtergere
  7. Ana, m-ai umplut de bucurie si o avalansa de doruri si nostalgii cu drumetia si pozele voastre. Noroc ca nu mai e mult si o sa ma cufund in sibiimea mea ca un copil in plapuma pufoasa si proaspat schimbata de mama

    RăspundețiȘtergere
  8. Atat de frumos ai povestit, incat destinatia asta a urcat pe lista de destinatii in viitorul f apropiat! Se pare ca ati petrecut grozav, si asta e f bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Atat de frumos ai povestit, incat destinatia asta a urcat pe lista de destinatii in viitorul f apropiat! Se pare ca ati petrecut grozav, si asta e f bine!

    RăspundețiȘtergere