Pagini

luni, 7 ianuarie 2013

Sufle de ciocolata

Minunat de ciocolatos , cu exterior crocant si interior moale...o adevarata desfatare !

Recunosc, ca sufleurile astea le-am facut acum ceva timp, dar am "pierdut"  poza prin calculator si abia acum am dat de ea  :)



Asadar, pentru 4 portii ciocolatoase, aveti nevoie de:

125 g ciocolata cu lapte
125 g unt (plus inca putin pentru uns formele)
150 g zahar tos
2 oua mari si 2 galbenusuri
50 g faina

* Incalziti cuptorul la 190 grade C si ungeti formele cu unt
* Rupeti ciocolata bucatele, adaugati untul taiat cubulete si puneti totul intr-un vas la bain-marie
* Lasati untul si ciocolata sa se topeasca, amestecand cu grija pentru uniformizare
* Bateti ouale si galbenusurile cu zahar pana cand obtineti o spuma groasa, de culoare deschisa, in care adaugati ciocolata topita cu unt
* Presarati faina peste amestec si incorporati-o usor
* Turnati amestecul in forme si dati la cuptor pentru aproximativ 20 minute.

Sunt minunate si cred ca urmatoarea tura o sa incerc sa inlocuiesc ciocolata cu lapte cu ciocolata alba . :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu