Pagini

luni, 4 februarie 2013

Prajiturele... cu dragoste!

Am avut zile pline...iar ! Ceea ce ma bucura ! Ma bucura enorm si faptul ca in ultima perioada am primit mult feedback pozitiv . Face bine la psihicul obosit si ma motiveaza si mai mult.

Am in minte idei si proiecte pe care sper sa reusesc sa le pun in practica; trebuie doar sa scap de starea de procrastinare care ma cuprinde uneori :)

Am promis , candva, ca o sa scriu reteta prajiturelelor. Nu am uitat, doar ca de fiecare data a intervenit alta si alta postare.

Deci, astazi este ziua prajiturelelor!


Reteta de baza , pe langa dragoste si buna dispozitie, cuprinde :

200 g unt
1 1/2 cup zahar pudra
extract de vanilie
1 ou
2 1/2 cups faina
2 lingurite praf de copt (optional *)

* Untul se mixeaza bine cu zaharul pudra
* Se adauga oul si extractul de vanilie si se mixeaza bine pana la omogenizarea completa
* Faina si praful de copt (* daca nu se doreste praf de copt in compozitie, se poate sari peste)  se amesteca  si se adauga compozitiei
*  Se mixeaza bine , pana la incorporarea completa a fainii
* Aluatul obtinut se infoliaza si se pune la frigider pentru cel putin 2 ore
* Dupa cele (cel putin) 2 ore , se incalzeste cuptorul la 180 grade C
* Pe masa de lucru infainata, se intinde aluatul la o grosime de aprox. 0.5 cm
* Se decupeaza in formele dorite
* Se coc pentru aproximativ 6-8 minute
* Dupa racirea completa, le puteti decora dupa preferinta sau le puteti manca asa simple, alaturi de un pahar cu lapte :)

! Aluatul poate fi si congelat , insa eu nu sunt adepta congelatului si prefer intotdeauna aluatul proaspat facut
! Timpul de coacere poate varia, in functie de cuptor; dar este recomandat sa nu le "supracoaceti" 
! Biscuiteii se pot pune intr-o cutie inchisa ermetic, in care pot fi pastrati si pana la 3 saptamani (asta in cazul in care rezista nemancati atat de mult timp)



3 comentarii:

  1. Anamaria....ma ia al meu ieri...mai tiiii tuu minte cand aveam noi o punga cu biscuti facuti de tine in camara...ce vremuri :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai o masina pentru a face zahar pudra sau ne sfatuiesti sa ne cumparam zahar pudra? Care e mai bun?

    RăspundețiȘtergere