Pagini

vineri, 1 februarie 2013

Apple cheesecake

Nu as fi crezut vreodata ca prajiturile cu branza pot fi atat de bune.
Sincer, eram usor reticenta in a le face si ma gandeam ca, cel putin copiii, nici nu o sa se atinga de ele.

Toate erau idei preconcepute! Cheesecake-ul s-a dovedit a fi prajitura cea mai buna si mai fina si cea mai usor de facut !

Am primit o carticica numai si numai cu cheesecakes, cu toate combinatiile posibile si imposibile si zau ca nu ma las pana nu le fac pe toate :)



Prima pe lista, a fost cheesecake cu mere si nuci, pentru care avem nevoie de:

Crusta:

1 1/2 cups biscuiti graham macinati
1/2 cup zahar
1/3 cup unt topit 

Topping-ul de mere:

1/2 cup zahar
1/2 cup suc de lamaie
1 lingura de faina
1/2 lingurita scortisoara
o mana de miez de nuca taiat mare
6 mere de marime medie, curatate si taiate in felii subtiri

Umplutura:

3 cutii de crema de branza - de 200 g fiecare (Philadelphia )
3 oua 
3/4 cup zahar
1 1/2 lingurita extract de vanilie

* Combinati ingredientele pentru crusta ; presati-le pe fundul si pe marginea (~ 3 cm ) unei o forme rotunde cu diametrul de 22 cm si peretii detasabili (sprinform pan)

*Pentru topping, amestecati intr-un vas zaharul, sucul de lamaie, faina si scortisoara . Adaugati merele. Aduceti la punctul de fierbere, acoperiti vasul si fierbeti amestecul timp de 15 minute sau pana cand merele se inmoaie.

* Amestecati usor cand este nevoie. Dupa ce merele s-au inmuiat, luati vasul de pe foc si adaugati miezul de nuca. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

* Pentru umplutura,amestecati crema de branza, ouale, zaharul si vanilia intr-un bol mare; mixati bine. Puneti umplutura in tava peste crusta.

* Coaceti la 175 grade pentru 50 de minute. Dupa cele 50 de minute, opriti focul si mai lasati cheesecake-ul in cuptor, cu usa intredeschisa, pentru inca o ora.

* Apoi, lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei si puneti-o la frigider pentru cel putin 4 ore. Inainte de servire, adaugati toping-ul de mere.



Eu recunosc, am sarit peste pasul cu racitul la temperatura camerei; de tinut la rece 4 ore nici nu a putut fi vorba :) Si am mancat din ea cand era inca destul de calda. Mirosul imbietor de mere, scortisoara, vanilie , a fost mult prea mult pentru a putea rezista tentatiei. 

Dar, daca vreti sa ii savurati maxim gustul, va recomand sa o pregatiti de cu seara, sa stea o noapte la frigider iar apoi .... dezmat ! :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu