Pagini

luni, 11 martie 2013

De ce nu-mi place sa merg cu taxi-ul...

Tocmai am implinit 7 ani de cand sunt mandra posesoare a permisului de conducere .

7 ani de cand teoretic, pot conduce o masina, dar practic , nu stiu daca am mers mai mult de 3 ori si nu mai mult de cativa km, probabil numarabili pe degete.

Acum, sa invat sa merg in Bucuresti, mi-e frica ! Am oroare de aglomeratie si sunt aproape convinsa ca nu m-as descurca. Drept pentru care, ma car cu mijloacele de transport in comun oriunde am treaba si daca sunt si cu copiii, evident ca ii car si pe ei dupa mine.

In majoritatea expeditiilor dintr-un capat in altul al Bucurestiului, am ales mijloacele de transport in comun, chiar daca , nu de putine ori, am dat peste neni si tanti (mai ales tanti ) , ofuscati ca "ocup tot tramvaiul" ... eu + 3 copii atarnati de mine.

Normal, ca am si varianta taxiurilor , la care apelez in caz de copii bolnavi, vreme (prea) urata & co.

Dar !!!... Incerc sa le evit cat pot din diverse motive:

1. Pana acum , cred ca am intalnit maxim 2 taximetristi care sa mearga cum trebuie. Fara smuceli, fara frane bruste, fara fortat galbenul sau eventual trecut pe rosu, fara curbe luate in viteza, etc, etc, etc.
Cu eu + 3 copii in masina . 

2. Comanda fac foarte, foarte rar, pentru ca de cele mai multe ori au venit numai dubiosi. Ori smecherasi manelisti, ori mosi carora le tremura mana pe schimbatorul de viteze, ori fumatori (care mergeau cu geamul deschis in toiul iernii si cu tigara aprinsa si care se uitau urat la mine cand ii rugam sa inchida geamul/stinga tigara)
Cu eu + 3 copii in masina

3. Nu sunt eu genul care sa retina exact drumul; adica pot sa merg si de n'spe ori pe acelasi drum cu cineva, dar daca ma trimiti singura, risc sa ma ratacesc. Dar zau, ca imi dau seama cand un taximetrist  ma invarte pe toate stradutele posibile si imposibile... "drumul cel mai scurt"
Plus ca sunt foarte, foarte, foarte putini care ma intreaba pe ce ruta as vrea sa mergem.

V-am spus, nu sunt eu as in retinerea traseelor, dar sigur stiu sa balmajesc macar un inceput de ruta.

4. Unul m-a dus la alta destinatie si o tinea una si buna ca ar fi cea corecta. Evident ca a trebuit sa platesc cursa si pana la destinatia corecta.
Unul habar nu avea pe ce planeta traieste si abia m-a dus la destinatie.

5. Astazi am avut parte de bonusul bonusurilor...

Nu am avut niciodata probleme cu copiii in taxi. Intotdeauna au fost cuminti. Nu au urlat, nu au batut din picioare... Astazi, nea tximetristu' , ca toti taximetristii, a luat o curba in viteza, iar copiii s-au manifestat printr-un aaaaaa .
Un "A" , pur si simplu. Neurlat , netipat. Un "A" mai lung.

La care,  nea Caisa  taximetristrul , pe un ton mai mult decat imperativ (si uite asa am inventat un nou mod) , le spune copiilor ca daca nu sunt cuminti , opreste masina si ii da jos la nenea militianul ! 

Hmmmm.... copiii tac, eu tac ! Nea soferu' insista pe acelasi ton , dar mult mai mult decat imperativ, cu un "Ati inteles ???"

WTF??? Am simtit ca mi se ridica tot sangele in cap si cu tot calmul care-mi mai ramasese in momentul ala, i-am spus ca masina o sa o opreasca doar daca o sa ii spun eu si cu atat mai putin sa dea copiii jos din ea . Nea soferu' sare  de c*r in sus , ca nu stiu de gluma.

Hai ma, vorbesti serios??? 

"Pe tonul asta faceti glume cu copiii mei ? Glume proaste pe care eu nu le fac si cu atat mai mult , sa permit altora sa le faca???"

Poate nu m-ar fi enervat atat de tare daca tonul chiar ar fi fost unul glumet...

Nea soferu' insista "ca alte mame, le spun copiilor <Ia uite ce zice nenea taximetristu' ! Stai cuminte !>" ,  "si ce? ii lasati sa faca ce vor? Sa urle, sa dea din picioare?"

Bine,bine ...dar ai mei nici nu au urlat si nici nu au dat din picioare !!! - insist si eu.

Insista si el : "Vai doamna, dar n-am mai intalnit pe nimeni asa ! Sunteti o exceptie!!! "

"De ce??? Ca nu va permit sa faceti glume proaste cu noi? Ne cunoastem cumva???"

El: Si ce voiati sa nu va zic nimic ?

"Voiam sa va vedeti de condus si sa nu va bagati in seama neintrebat !"

Concluzia  lui "Sunteti o exeptie! N-am mai intalnit pana acum pe cineva asa !"

Ei, uite ca sunt o execptie ! Sau mai bine zis, cand este vorba de copii, nu fac nicio execptie !
Si zau ca fac urat daca ma calca cineva pe coada ! :)

Concluzia mea : Uite de asta nu-mi place sa merg cu taxi-ul !!!...Poate ar trebui totusi sa-mi fac curaj si sa invat sa conduc in Bucuresti ! :) 

p.s Cursa a facut 10.95 ron si daca as fi avut, i-as fi dat fix ,fix. Dar nu am avut si i-am dat 11 ron. Probabil trebuia sa-i fi cerut restul ! :)

p.p.s Oare chiar sunt o exceptie ? Sincer, nu cred ! :) 








 

2 comentarii:

  1. Cat de tare. Ana, esti nemaipomenita. Ai avut un calm de zile mari, si ai gasit si replicile potrivite! Da, esti o exceptie, in sensul bun, stii asta!
    Florina

    RăspundețiȘtergere
  2. mie mi-e frica sa merg cu taxi-ul. sunt atatia cretini!!
    in lunga mea istorie de mers cu taxi-ul (20-30 de ori in viata) am intalnit unul care purta pistol, si se si mandrea cu asta, mi-l arata ca uite, mie nu mi-e frica de nimeni ca am pistol (iti dai seama ca am inghetat instant). altul era atat de chior si de incet incat am jurat de vreo 2 ori ca intram in masina din fata (mult nu mai era, oricum). altul baga o viteza de zici ca eram la formula 1, desi eu nu i-am spus ca ma grabesc.
    unul singur stiu ca fost dragut, m-a dus pana la mall, insarcinata fiind, desi de la mine pana la mall sunt 5 min de mers cu taxi-ul. dar pentru mine, cu burta pana la gura, era imposibil sa ajung in 15 min (ca ma duceam la film). cursa a fost 5 lei, eu i-am dat 10 ca tipul chiar a fost dragut, fara smuceli si fara frane bruste.
    in rest... am oroare de tagma asta!

    ps: nu te lasa! cearta-te cu ei, ca sunt o tagma de cretini!

    Oana B.

    RăspundețiȘtergere