Pagini

luni, 1 aprilie 2013

Un pom pentru o casa

In iarna , am participat la o campanie de strangere de fonduri pentru doi copii, Andrei si Teo, si pentru tatal lor.

Campania s-a reluat acum, in incercarea de a strange fondurile necesare cumpararii unei casute, pentru aceasta familie. Casa costa 20.000 lei (4450 euro ), din care , la licitatia din iarna s-au strans 9000 de lei .

Toate detalile le gasiti aici : Un pom pentru o casa  , dar o sa transcriu si aici postarea Mirunei.

"Ce inseamna Campania "Un pom pentru o casa"?

Scopul acestei campanii este strangerea de fonduri in scop caritabil. Dorim sa cumparam o casa pentru cei doi copii- Andrei si Teo- si pentru tatal lor- Benone. Aceasta familie fara posibilitati financiare, dar plina de dragoste si dorinta de a face si nu de a cere, a ramas fara casa in urma unui incendiu. Locuinta vizata spre cumparare este tocmai casa sociala in care locuiesc de aproape jumatate de an, din bunavointa proprietarului. Pretul de vanzare este de 20.000 lei- 4450 de euro. In incercarea noastra precedenta am strans suma de 9000 lei. Prin Campania "Un pom pentru o casa" ne propunem sa strangem restul sumei necesare pentru cumpararea locuintei. Cu ajutorul tuturor credem ca acest vis este posibil.
Ce facem?
Donam 21 de pomisori fructiferi pe care ii vom planta la  Centrul Social "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" din Comuna Slobozia, Judetul Giurgiu . Acest centru este dedicat ocrotirii mamelor victime ale violentei domestice si ofera sprijin mamelor aflate in dificultate pentru a-si creste copiii.
Ca lucrurile sa fie frumoase si in spiritul a ceea ce credem pentru fiecare pom exista un Ocrotitor. Ocrotiorii sunt echipe mama-copil care vor ajuta la strangerea a cat mai multor donatii in contul fiecarui pomisor.
Echipele de Ocrotitori au fost rugate sa realizeze un desen/colaj/decupaj cu tema Pomisorul- (Cu ingeri sau Cu zane, Prajiturele, Muzical, Cu gemene, etc). In "spatele" fiecarui desen exista copacelul real ce va fi plantat. Astfel fiecare participant isi poate alege sa contribuie in contul pomisorului preferat. Ocrotitorii sunt prietene mame cu bloguri sau cu mici afaceri dedicate copiilor. Toate oameni frumosi dispusi mereu sa isi aloce timpul si energia pentru a ajuta. Le multumesc si la sfarsitul campaniei le asteapta o surpriza. Le multumesc si mai mult micilor artisti care si-au dat toata stradania pentru realizarea capodoperelor. Avem copilasi cu varste intre 2 si 12 ani.
Desenele vor fi incarcate pe pagina Evenimentului si toti cei care doresc sa contribuie sunt rugati sa lase un comentariu in dreptul pomisorului preferat continand suma pe care doreste sa o doneze/liciteze.
Fiecare pomisor este oferit spre vanzare, individual prin licitatie sau colectiv prin donatie comuna, in cadrul Evenimentului dedicat de pe Facebook- Un pom pentru o casa.
Pretul de pornire in cadrul licitatiilor este de 100 de lei pentru un pomisor. Daca in cadrul unei licitatii se ofera mai mult de 500 de lei pe un pomisor acea licitatie se inchide si pomisorul va purta numele castigatorului. Tot pentru el va fi si desenul frumos care a reprezentat copacelul.
In cazul donatiilor comune scopul este de a strange cat mai multe fonduri pentru pomisorul respectiv. Fiecare persoana care doneaza va fi inregistrata printr-un comentariu si la sfarsitul campaniei va putea castiga prin tragere la sorti desenul realizat de Ocrotitorul pomisorului.
Pentru fiecare pomisor in parte se va anunta daca este o licitatie individuala sau o donatie comuna.
Donatiile se fac in contul RO52VBBU2587UN3555702701 Volksbank, sucursala Unirii, deschis pe numele Margarit Miruna Mihaela si va trebui sa specificati la detaliile depunerii pomisorul preferat.
ex. Pomisorul Prajiturit
In cazul licitatiilor acestea se vor inchide dupa confirmarea depunerii sumei in cont.
Toti banii donati sunt folositi exclusiv pentru cumpararea casei si toate sumele vor fi la vedere. Orice persoana care doneaza poate solicita extrasul de cont si va putea verifica folosirea banilor.
Calendarul evenimentelor. Perioada de desfasurare 1- 14 aprilie 2013.
Campania va incepe pe 1 aprilie prin lansarea Evenimentului pe Facebook. In aceeasi zi vom fi prezenti la Radio3Net Florian Pitis pentru a promova aceasta actiune. 
Promovarea campaniei si evenimentului pe Facebook, Bloguri, Grupuri, de la om la om - 1-13 aprilie.
Colectarea si depunerea banilor in contul casei - 1-13 aprilie.
Campania activa de strangere a fondurilor se va incheia pe 13 aprilie.
Duminica, 14 aprilie, va fi ultima zi de campanie si se va incheia cu plantarea pomisorilor. Oricine doreste sa mearga cu noi este binevenit si chiar rugat sa participe. Avem nevoie si de parteneri cu experienta in actiunile de plantare a copacilor.
Anuntarea rezultatelor campaniei si, speram, a vestii ca suma necesara a fost stransa.- 15 aprilie.
15-30 aprilie cumpararea locuintei? :)
Parteneri.
 Mai mult verde
Asociatia CONIL- Centrul de Performanta
Radio Romania 3Net Florian Pitis
Comunitatea Mamelor Blogerite&Antreprenoare "
 
Noi participam la campanie cu "Pomisorul Prajiturit" , care este acesta :


Pagina evenimentului este aici : Un pom pentru o casa

Dintre cei care vor dona pentru pomisor, vom trage la sorti si norocosul va primi 10 pomisori prajiturele :)

Este postul Pastelui ! Haideti sa ajutam macar acum !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu