Pagini

miercuri, 12 iunie 2013

Experienta Londoneza (I)

Inceputul verii ne-a prins plecati, departe in lumea dezlantuita :)) Ei bine, departe da, dar lumea nu era chiar asa de dezlantuita ! :)
Deci , am lipsit motivat . Am fost in vacanta ... prin Londra :D

Nu sunt eu aia iesita in afara spatiului mioritic. Am avut doar vreo 3 vacante la vecinii nostri bulgari, unde ne-am intins pieile la plaja. In rest, nimic ! Cu avionul ??? Nici atat !

Sa va mai spun ce frica mi-a fost de zbor ? :))

Dupa ce i-am lasat sora-mii testamentul cu instructiuniile clare despre cum sa aiba grija de copii in caz ca face avionul fite si vrea sa ia contact cu solul de la  j'de mii de metrii altitudine (doar v-am spus ca mi-a fost frica) sau daca teroristii or umbla cu bombe in chiloti prin centrul Londrei si li s-or nazari ganduri explozive cand ne-om afla noi prin preajma (am avut pitici pe creier, da?)...dupa toate astea, m-am suit cu inima stransa in avion , inima ce s-a strans si mai mult la decolare si s-a relaxat complet cand am revenit cu picioarele pe pamant :)

Tot drumul am stat cu nasul lipit de geam si am admirat frumusetea pufoseniilor noroase , impreuna cu Petru (dupa ce s-a destresat si el, evident) care era tot un : "Uaaau !" :)



Am ramas impresionata de politetea englezilor, uneori poate exagerata. Foarte politicosi, dar oarecum reci. Bineinteles ca se gaseau exceptii de ambele parti.

Am mers mult, a fost obositor, dar a fost o oboseala placuta. Cu Petru la purtator, cand la mine cand la ta'su.




In caz ca va ganditi vreodata sa faceti o excursie prin Londra (asta daca nu ati facut-o deja) am sa va spun cum sta treaba la aeroport (la fel...daca nu stiti deja; nu oi fi eu ultima de pe planeta care nu a zburat pana acum :)) ) si pe unde am bantuit :) :

1. In primul si in primul rand, daca vreti sa luati si copilul/copiii din dotare cu voi, trebuie sa ii/le faceti pasaport . Mare distractie ! Daca nu va duceti cu poza gata facuta, care sa arate bine, fara copil cu diferite expresii faciale :)) , un nene sau o tanti de la pasapoarte o sa va tina acolo si o sa va pozeze copilul de cate ori este nevoie :)

Noi am avut bafta si a iesit din a doua de aceasta data (prima data, cand nu avea nici doua luni, a fost ceva de vis...urat  :))) )

2. La aeroport , cand ii vizitati pe cei de la securitate si treceti prin chestia aia de bipaie daca ai ceva metal la/pe tine ... ar fi bine sa scapati de toate fierataniile de pe voi .
La mine, in tara , a fost ok, dar la intoarcerea din Anglia, nu stiu de ce mi-a dat cu bip masinaria !

Asa ca, eu si cu Petru, ne-am ales cu o cautare pana in miezul papucilor . Petru a fost cel mai simpatic, cum statea el sa-l caute tanti la pampers , nu care cumva sa aiba vreo bomba in chiloti.
Atunci nu avea nici o bombita, pentru ca are doar cateodata...in functie de ce mananca ! :))

3.In Anglia, aveti destule de vizitat. Unele fara bani, altele cu prea multi !

Muzeele, in general, sunt gratis. Au insa, cutii pentru donatii, iar donatia sugerata este de 3 Lire (nu stiu daca este minimul sau maximul :P )

Noi am vizitat British Museum , Houses of Parliament  (Place of Westminster) , Victoria and Albert Museum, Natural History Museum ,  National Army Museum - muzee cu intrarea libera, London Bridge , Westminster Abbey , Palatul Buckingham
(o sa va povestesc in alta postare ce si cum :) )

La cele cu bani, am renuntat , deoarece am preferat sa cumpar ceva copiilor decat sa dau 30 Lire/persoana ,de exemplu, ca sa intram la Madame Tussaud's .  

4. Parcurile!!! Parcurile Londrei sunt minunate : Hyde Park, Regent's Park, St. James Park , pe care le-am strabatut, sunt pline de veverite pofticioase .


Nu sunt fane inraite ale inghetatei, dar daca aveti nuci sau alune la voi , puteti pati asta :))


De altfel, veveritele astea super simpatice sunt singurele "maidaneze" pe care o sa le vedeti in Londra.


Spuneti voi, nu sunt minunate?

p.s !!! O sa revin cu o noua postare in care o sa dau mai multe detalii despre ce am vizitat, ce (mai) puteti vizita, ce si unde sa mancati :)) , preturi si ...mai vad eu atunci ! :D

4 comentarii:

  1. m-ai luat si pe mine un pic prin Londra<3
    Mi-l imaginez pe Petru stand sa fie cautat la scutec:))
    Imi place de mor poza cu veverita si inghetata
    ai simtit ca ti-ar fi trebuit caruciorul? Noi nu-l mai folosim deloc, inca din toamna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost mai bine ca nu am mai carat si carutul cu noi :)
      Petru a stat bine merci in manduca sau pe jos :D

      Ștergere
  2. ce frumoooossss!!!!!
    Aventuri cu avionul, al meu sot e foarte stresat la plimbatul cu avionul =)), in schimb mie-mi place. Cel mai aiurea e sa te pui pe aripa, face niste zgomote cand scoate rotile de zici ca se dezintegreaza :)).
    Simpatica veverita, prietenoasa, avand in vedere ca sta la poza :P. N-am fost in Londra, e doar pe lista....pt viitorul indepartat :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi am stat la aripa si la dus si la intors. Nu stiu de ce mi s-a parut mie mai sigur prin zona aia :))

      Ștergere