Pagini

duminică, 10 iunie 2012

Strawberry cupcakes

Caldura mare, copii in deplasare si un castron plin cu capsuni ce asteapta sa fie executate .
De mult am in plan sa fac niste cupcakes cu capsuni , dar abia acum s-a ivit ocazia pentru ca, de fiecare data cand am cumparat capsuni au disparut in cel mai rapid mod :)

Acum, devoratorii de capsuni fiind plecati, am profitat si mi-am pus ideile in aplicare . Rezultatul a fost....mmmmmmmdelicios !



Pentru 12 bucati delicioase pufoase capsunoase aveti nevoie de :
1 1/2 cups faina
1 cup zahar
1 LC sare
1 1/2 LC praf de copt
1 ou
2 galbenusuri
100 g unt
1 cup iaurt
vanilie
12 capsunele

* Se incalzeste cuptorul la 180 C
* Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate : faina, praful de copt, zaharul, sarea
* Se adauga untul (la temperatura camerei) , oul, galbenusurile , iaurtul si vanilia si se amesteca pana la omogenizarea compozitiei .
* Se umplu formele 2/3 , se pune cate o capsunica in mot si se coc pentru aproximativ 25 minute.
* Cand sunt gata, se scot pe un gratar sa se raceasca

Pentru frosting aveti nevoie de:
100 g unt
200 g crema de branza
2 cups de zahar pudra
1 cup piure de capsuni

* Untul se bate bine cu zaharul pudra , se adauga crema de branza si se amesteca pana la omogenizare
* Se adauga capsunile facute piure si se amesteca
* Frosting-ul se tine la frigider pana la decoraerea cupcakes-urilor . Ca si consistenta, a fost o idee mai moale fata de ce eram obisnuita. Si asta din cauza piureului de capsuni , dar nu m-a deranjat aspectul asta.
Totusi ,daca tineti neaparat sa aveti un frosting batos, puteti pune ori mai mult unt, ori mai putin piure de capsuni. :)



Sunt foarte bune....Pufoase, racoroase,  aromate, capsunate, delicate si cum mai vreti voi ! :)

Imi pare rau ca strumfii nu au fost acasa. Anastasia a ratat, de data asta,  frosting-ul roooz  , dar data viitoare sigur nu scap fara unul mooov :))


LC= lingurita ceai (lingurita mica obisnuita)
1 cup ~ 250 ml

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu