Pagini

miercuri, 16 ianuarie 2013

The Godmother

De duminica, familia ni s-a marit cu inca o finuta. Micuta si draguta Mateea , cu ochisori mari si albastri.
Imi place slujba botezului .De fiecare data ma impresioneaza profund si imi da o stare de liniste.

Acum, am fost oarecum stresata. Mi-a fost teama ca Petru nu o sa suporte sa ma vada cu un bebelus in brate si mi-l imaginam tragand de mine si urland disperat dupa tzitzi. Dar m-a surprins cat de linistit a putut fi! A stat aproape tot timpul lipit de mine si nu a zis nimic. Abia spre finalul slujbei, dupa ce am imbracat-o pe cea mica si-a cerut si el drepturile.

Si i le-am dat ! :) Nu, nu am iesit afara la -10 grade si nici macar nu m-am dus in fundul bisericii sa-l alaptez. Ci fix in fata, pe un scaun aproape fix in mijloc. Acum,nu va imaginati ca mi-am scos alaptatoarele sa le vada toata lumea; ba chiar nu s-a vazut nimic, nimic; atat de nimic incat anumiti s-au mirat cand le-am spus ca Petru este in pauza de tzatzaiala. :)

Ah! Nu am spus ca botezul a fost la Bacau. Nu stiu care este faza, dar am ramas uimita ca nimeni, dar absolut nimeni (si aici ma refer la babe atotstiutoare) nu mi-a zis nimic. Asa o fi acolo? Oricum , mi-a placut ca m-au lasat in pace . (prima data cand am botezat, a fost in Dambovita si evident ca am avut parte de sfaturi "marete")

Singurul lucru care m-a deranjat , intr-un fel, a fost ca soacra a tabarat pe mama fetitei, sa-i dea biberonul cu lapte praf copilului ca "nu vezi ca plange de foame!"

De obicei nu ma bag in seama fara sa fiu intrebata si nici nu insist cu "ciudateniile" mele, dar acum, am avut o tentativa , timida ce-i drept, sa-i explic femeii ca micuta poate vrea doar sa stea la pieptul mamei ei, vrea sa se simta in siguranta...dar mi-a fost retezata vorba cu "n-avem timp de tzocaneala" si  cu o intrebare subtila la adresa lui Petru "Papi tzitzi pana te-oi duce la fete?" .... Cine stie? :D

In alta ordine de idei, am primit "comanda"  de la Anastasia :  
"Mami, cand o sa cresc un pic mai mare sa-mi faci si mie o fetita pe care sa o cheme Mateea !"




2 comentarii: