Pagini

vineri, 29 martie 2013

Orange bliss cheesecake

O finete cu o umplutura cu aroma subtila de portocale ce contrasteaza crustei ciocolatoase.

Si pentru ca :
- noi mai avem inca 5 saptamani de post
-se apropie Pastele catolic 
-iarna nu mai vrea sa plece
-m-am plictisit de stat in casa si de frigul de afara...Pentru toate astea, va las o reteta numai buna de incercat, zic ! :)



1 cup napolitane cu ciocolata sfaramate (firimituri) (eu am avut napolitane  invelite in ciocolata)
3 linguri  unt topit
1/2 cup suc de portocale
1 plic  gelatina (10 g)
3 cutii  crema de branza (200 g fiecare)
3/4 cup  zahar
1 lingura coaja rasa de portocala

*Combinati firimiturile de napolitane cu untul topit
*Asezati/presati amestecul pe fundul unei forme cu peretii detasabili cu un diametru de 22 cm si coaceti la 180 grade, timp de 10 minute
*Hidratati gelatina in sucul de portocale timp de 5 minute
*Mixati crema de branza impreuna cu zaharul, pana cand cel din urma se topeste iar compozitia devine spumoasa
*Topiti gelatina la bain marie  sau microunde :) si, dupa ce s-a racorit, adaugati-o amestecului de branza
* Lasati crema la rece pentru maxim 5 minute, dupa care adaugati coaja rasa de portocala
* Puneti amestecul peste crusta si lasati la rece timp de aproximativ 4 ore, sau pana cand compozitia devine ferma.

Simplu , nu? :) Sa aveti pofta, ca la noi fuse si se duse demult tare !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu