Pagini

luni, 22 aprilie 2013

Un an de blog si o prajitura - Boema (de post)

A trecut un an de la "lansarea oficiala" a micutului blog.

Nu m-am ocupat prea mult de el, dar am incercat sa-l tin pe o linie de plutire; sper ca in viitor sa am timp mai mult si pentru el.

Boema, a fost facuta special pentru a-l sarbatori pe domnu' blog :)


Greu de facut nu este.Pentru blat, aveti nevoie de :

* 1 cana zahar
* 1 cana ulei
* 1 cana lapte de soia (sau de migdale sau apa minerala)
* 2 cani faina
* 4 linguri gem (eu am folosit gem de caise
* 3 linguri cacao
* 1 plic praf de copt
* rom/vanilie

Intr-un bol, se mixeaza zaharul impreuna cu uleiul si laptele de soia . Faina se amesteca cu praful de copt si cele 3 linguri de cacao si se adauga amestecului lichid. Se mixeaza pana la incorporare si se adauga gemul si aromele.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace aprox. 35 minute la 180 grade (sau pana ce trece testul scobitorii :) )
! Tava mea este patrata cu latura de ~ 30 cm.

Pentru crema  aveti nevoie de :

*200 g ciocolata neagra
*200 ml frisca lichida , vegetala

*300 ml frisca lichida, batuta

Ciocolata de rupe bucatele mici . Frisca se pune la incalzit, si cand este fierbinte (dar nu trebuie sa fiarba!) se opreste focul , se adauga bucatelele de ciocolata si se amesteca pana la topirea completa a acesteia.
Se lasa sa se raceasca , iar apoi se mixeaza 2-3 minute , pana cand compozitia se deschide la culoare.

Blatul , racit si portionat, se insiropeaza dupa preferinta. Crema de ciocolata, se pune cu ajutorul unui poche pe fiecare portie , iar peste crema de ciocolata se pune frisca batuta .

Happy birthday to my blog ! :)

2 comentarii: